به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، عباس مقتدایی ظهر امروز درجمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیتها و قابلیتهای اصفهان اظهار داشت: استان اصفهان اگر در مسیر خود حرکت و رشد کند، نه تنها به خود بلکه به بخشی از کشور کمک میکند. بیش از 8 هزار واحد تولیدی بزرگ و کوچک در استان اصفهان وجود دارد که اگر هرکدام از این واحدها در بخشهای مواد اولیه و مشکلات کارگری و دیگر موارد تسهیل یابند، به بحث اشتغال استان و استانهای همجوار کمک میشود.
وی ادامه داد: به بازنشستگان این مجموعهها و بخش تعاون در کنار بخش صنعت نیز باید به صورت ویژه توجه داشت، استان اصفهان یکی از استانهای پیشرو در بخش تعاون بوده اما متاسفانه در اندازه و در حیطه خود رشد نیافته است. لازم به ذکر است که وجود آب در رودخانه زایندهرود کمککننده است، به گونهای که بخش کشاورزی استان سرآمد بوده و قابلیتهای مختلفی در شهرستانهای مختلف داریم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آب زایندهرود میتواند کمک کند تا کشاورزی استان به جایگاه خود بازگردد و این موضوعی است که در سالهای اخیر مورد بیمهری قرار گرفته و وزارت نیرو و شورای عالی آب وظایف خود را در حدی که شایسته بود انجام ندادند. رئیس جمهور فعلی به عنوان مقام عالی رتبه باید عزمی به کار میبست که متاسفانه شاهد آن نبودیم و کارهای انجام شده کفاف اصفهان را نمیدهد.
وی افزود: مبنای توسعه برای استان اصفهان در برنامه توسعه کشور برخلاف سایر استانها که به کشاورزی معطوف میشود، توسعه برمحور صنعت است. از 2 هزار و 700 صنعت آلاینده در کشور 870 واحد در استان اصفهان قرار دارد، بنابراین باید فکری برای آلایندههای زیست محیطی شود. نیروی انسانی که در 2 دانشگاه مادر و دهها دانشگاه دیگر فعالیت میکنند بسیارکارآمد هستند اما از حداکثر توان و ظرفیت آنها استفاده نمیشود. دانشگاهیان میتوانندبا کارهای ابتکاری، اختراعات و بهرهگیری از فناوریهای موجود بخشی از مشکلات و ابعاد زیست محیطی اصفهان که مرتبط با آب و صنعت بوده را حل کنند.
مقتدایی تاکید کرد: اصفهان شاه راه کشور به شمار میرود، در این راستا موضوع حمل و نقل موضوع مهمی محسوب میشود که دارای توانمندیهای خوبی در این بخش بوده و به نظر میرسد که باید بخش حمل و نقل استان را جدی بگیریم.
وی پیرامون قابلیتهای گردشگری تصریح کرد: در عرصه گردشگری قابلیتهای فراوانی در بر داریم و باید به مباحث میراث فرهنگی اصفهان به طور جدی رسیدگی شود. با بازدید از مسجد شیخ لطفالله و گنبد مسجد متوجه شدم چه فاجعهای در حال رخدادن است و این موضوع را تذکر دادم و در جلسات با وزیر و استاندار نیز مباحث مالی آن را حل کردیم. بحثهای صنایع دستی، اشتغالهای خرد و خانگی و توجه ویژه به آنان درفهرست انتظارات رئیس جمهور منتخب است.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: در فهرست انتظارات تقریباً به همه عرصههای ملی در اصفهان توجه شده است، اصفهان در انرژی هستهای، تولید نفت، برق و تولیدات صنعتی همانند تولیدات آهنی و فولادی جایگاه ویژه دارد و دولت جدید نیز باید متناسب با این جایگاه به اصفهان کمک کند. کمک به اصفهان تنها به معنای کمک به یک استان نیست بلکه کمک به عرصه ملی است و همه کشور از آن منتفع میشوند، در واقع اگر اصفهان جان بگیرد عملا کل کشور منفعت خواهند برد.
وی درباره برگزاری جلسات و پیگیری ضرورت کارگروه ویژه احیای زایندهرود از طریق مکاتبات با رئیس جمهور در مجلس نهم بیان کرد: طی نامه و جلسات متعدد به رئیس جمهور متذکر شدم از آنجایی که مردم اصفهان نسبت به زایندهرود حساس هستند، بنابراین لازم است که برای زایندهرود نیز همانند ارومیه جلسه ویژه تشکیل شود. در این راستا طی مکاتبهای در پاسخ معاون اول اعلام شد که نمیتوان همانند احیای ارومیه کارگروه ویژهای تشکیل شود، اما با حضور در جلسات مربوط به تصمیمگیری برای احیای دریاچه ارومیه، مباحث زایندهرود را نیز در این جلسات دنبال میکنیم.
مقتدایی خاطرنشان کرد: یکی از جلسات دریاچه ارومیه با کارگروه احیای زایندهرود تشکیل شد که مصوبات 9 مادهای حاصل تلاش و پیگیریهای من و همکاران در این جلسه بود. اکنون مصوبات موجود بوده و باید عملیاتی و اجرایی شود اما متاسفانه دولت بخشی از آن مصوبات را نادیده گرفته است. به نظر میرسد براساس دادههای ذهنی و عملی، دولت جدید در این زمینه فعالانهتر عمل خواهد کرد و در جلساتی که با شخص آقای رئیسی داریم نیز این موضوع مجدداً مطرح و تصمیمگیری خواهد شد.
انتهای پیام