عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس در رابطه با حذف و آسیبهای کنکور، اظهار داشت: در سالهای اخیر کنکور از یک پدیده صرفاً آموزشی و تأثیرگذار بر روند تعلیم و تربیت به یک موضوع چند بُعدی تبدیل شده به طوری که ابعاد اقتصادی کنکور این پدیده را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: بیش از آنکه کنکور یک پدیده صرفاً آموزشی باشد به یک موضوع تجاری آموزشی تبدیل شده و این مسأله بسیاری از خانوادهها و بخش قابل توجهی از جامعه دانشآموزی را درگیر کرده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: از موج جمعیتی داوطلبان کنکور عبور کرده و عملاً مرحله اوج رقابت برای حضور در دانشگاه را پشت سر گذاشتهایم اما جریانی مبتنی بر سود و بهرهگیری مادی تلاش میکند تا این موضوع ابعاد منطقی خود را بازیابی نکند و به همین دلیل موضوع رقابت و کنکور از مسیر منطقی خود خارج شده است.
مقتدایی عنوان کرد: به نظر میرسد حالا که دانشگاههای خوب و بسیار خوب در سطح کشور داریم، دانشگاههای پیامنور، آزاد، علمیکاربردی و نظایر آنها از جمله غیردولتیها نیز به کمک آموزش عالی کشور آمدهاند بنابراین حجم زیادی از دانشآموزان میتوانند بدون رقابتهای کنکور وارد دانشگاه شوند، بنابراین نباید دائماً در تنور کنکور دمیده شود و انواع و اقسام استرسها، اضطرابها و فشارها به دانشآموزان وارد شود.
وی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی در سالهای گذشته موضوع حذف کنکور را تصویب کرده است اما عملاً برخی از ناکارآمدیهای مدیریتی و شاید برخی از فشاری بیرون سبب شده تا مصوبه مجلس بر زمین برسد، اما اکنون وقت آن رسیده که کنکور سروسامان بیشتری پیدا کند.